J Ö N K Ö P I N G

Har varit utan internet nu i flera dagar pga flytt.. Ja jag har flyttat till Jönköping och än så länge kan jag bara säga att jag älskar staden, så sjukt fint. Jag har fullt upp och kommer ha det tills nästa helg, för dagarna är fullproppade med aktiviteter och påhitt. Det är inspark!

Här blir det inga problem att spendera två år.

kläder för alla väder

Att jag har mycket kläder har jag märkt förut när garderoben knappt gått att stänga.. Men när man ska flytta inser man att det är mer än vad man tror, mycket mer! Det här kommer inte bli lätt.

Så här var min hemresa...


- weheartit

Åkte från raleigh till new york, väntade 4 timmar på flygplatsen och gick på nästa plan. Mekaniskt fel, väntade ombord på planet i 2 timmar men fick gå av för att byta plan. Väntade i 3 timmar på nytt plan, gick på och åkte. Världens turbulens på planet, äcklig mat, landade hungrig i ett regnigt sverige. Bilkö genom hela stockholm men kom tillslut hem... Väl inne hoppade världens finaste flickor fram för att överraska och den hemska resan var räddad. Ni är bäst, tack!

For the last time...





Sista dagen vid poolen, sista heldagen i usa. Jag är brun, har hemlängtan.

Dunkin Donuts



En av de sista dagarna här, det är med blandade känslor jag packar väskorna men det ska bli skönt att komma hem till det riktiga livet utan skräpmat och snacks. Idag låg Lovisa och jag och stekte vid poolen, målet är att se ut som en blond mexikan vilket inte verkar helt omöjligt.. När vi hämtat Anton på sin hockeycamp så stannade vi till på Dunkin Donuts för att fylla på med lite calorier. Har jag sagt att jag älskar munkar?

...och lite mer








Blev lite mer packning...







Carolina Hurricanes


Anton ska bli hockeyproffs i Carolina Hurricanes när han blir stor, han ska alltså spela i NHL och tjäna en massa pengar. Det låter som en bra plan enligt mig!

Beställt -> Romwe


Thai



Och idag har vi ätit på restaurang två gånger, dels efter skridskon och så nu på kvällen åkte jag, Lovisa och Lovisa till en Thairestaurang i Downtown. Lyxigt.

Hejsan hoppsan Karlsson!

Vilken regnig och härlig dag.. Började dagen med att bli väckt av alarmet halv 7, som självklart inte skulle ringa då. Blev sedan väckt vid 8 av Christer, en tid vi självklart inte tänkt att gå upp! Åkte och visade familjens nya au-pair Lovisa runt lite i området samt stannade på Target för lite shopping. Blev en hel del småsaker, nödvändiga saker till jäkligt bra priser. Det var allt från pennor till smink, ja bra saker!

Åkte sedan med alla till en nyrenoverad skridskoanläggning som hade nypremiär. Den var öppen för allmänheten och vi blev pålurade ett par skridskor.. Ja ni hör ju själva, livsfarligt. Men jag klarade det bra trots allt, inga fall men en jäkligt ordentlig sendragning fick mig av isen efter en timme. Inte för att skryta men det var NHL-laget Carolina Hurricanes träningsarena. De ville signa mig direkt men jag åker ju hem på torsdag..



a la playa


Åkte till stranden med barnen för första gången. Det blåste och solen gassade inte, tror de tyckte att det var perfekt. Lovisa och jag däremot, som annars hoppat i vattnet för att svalka oss satt hellre uppe på land för att hålla oss varma. Det var ju trots allt bara 30 grader ute.. Allt var blåstens fel, han kom oinbjuden.

Y E S T E R D A Y

Just nu är jag ute kör i traffikrusningen, jag har fullt upp med andra ord. Har börjat leta lägenhet i Jönköping, vilket inte är lätt som en plätt, vilket i sin tur gör att det tar tid. All min tid. Därför jag inte hunnit blogga so i'm sorry!

Igår kom svenska au pairen Julia förbi med hennes 4 barn så de fick leka ett tag, vi åkte sedan tillsammans till en biograf för att kolla på filmen Judy Moody någonting... Den va kanske ingenting för oss stora men barnen tyckte om den vilket var huvudsaken.

På kvällen mötte vi upp Julia igen, gick och shoppade lite (jag ska visa er imorgon) och åt på The Cheesecake Factory. Åh vilken gudomlig mat de serverade, och mycket! Till efterätt blev det såklart cheesecake men åt nog bara tre tuggor för att jag va så mätt, likadant med de andra. Dock till skillnad från Sverige så tar man med sig allt man inte orkar äta upp hem. Så vi fick en varsin söt box som nu står i kylen. Smarrigt

Jag har bestämt mig


PANIKEN när man inser att man bestämt sig för en utbildning och ska flytta om bara lite mer än en vecka..

I love baseball!





Andra baseball-matchen på en vecka. Grymt för jag älskar baseball. Önskar innerligt att vi hade det i Sverige och hade vi haft det så hade jag gått varje vecka. Världens mysigaste stämning, alla är så glada. Åh ni som inte har uppleft det har missat något. Grattis!

Outfit of the day, yeey!




Tekniska högskolan i Jönköping


Åh jag har kommit in på en utbildning på tekniska högskolan i Jönköping och nu har jag beslutsångest. Det är en jäkligt bra utbildning så kanske vore det smart att tacka ja. Utbildningen heter grafisk design och webbutveckling och är en väldigt bred utbildning som gör att jag har stor valfrihet på framtida jobb och eventuellt eget företag. Ju mer jag tänker på det, läser om den och drömmer mig bort lite, ju säkrare blir jag. Jag ska flytta söderut!

Tucker Lake




Var vid en konstgjord sjö idag, Tucker Lake. Ligger i Benson, en stad 40 min från Raleigh, fast sjön låg i och för sig mitt ute i ingenstans.. Vart förvånad när vi såg både kräftor och fiskar! Lekte och hade oss från 12 till 6 då sjön stängde.

Otroligt fräscht vatten och härlig sandbotten utan sjögräs. Perfekt alltså! Lyckades även få en badvakt på fall, Daniel 24 år. Han tyckte vi skulle komma dit igen men nae va. Håller mig till svenska killar haha.

En hel dag med bråk och tjat


Bild från i torsdags

Åååååååååh, den här dagen har varit den värsta på länge, jag är helt slut i hela kroppen. Speciellt huvudet. Den här veckan har Brenda sin säljchef här, hon bor i Georgia och om dagarna när hon jobbar så ska jag och Lovisa ta hand om hennes son Will, 8 år. Trodde det skulle bli en lätt match men en en pojke med så dålig attityd har jag aldrig träffat på förut. En ren mardröm med andra ord. Kelly hatar honom. De har bråkat och fajtats hela dagen medans vi har fått skrika, skrika och tjata. Och han har fått Anton på helt fel spår så han har inte lyssnat alls på hela dagen, gjort tvärt om hela tiden.

Skulle gått å bio med dem på eftermiddagen men Anton som absolut inte skulle lyssna gjorde att vi inte kom iväg. Alla satt i bilen och väntade på honom men han kom inte. Så vi blev hemma.

Ikväll har vi varit och ätit på en restaurang som heter Fat Daddy, det är som Donken fast tvärt om haha. Lovisa, jag och "våra tre barn" åt där tillsammans med en annan familj och deras svenska au pair. Så imorgon kväll ska vi träffa henne och hennes amerikanska kompisar. Det blir kul!

Jag ska försöka säga ifrån om Will imorgon. Orkar inte en dag till med bråk och tjat. Godnatt!

Får jag chans på dig?


Kung av sand





En heldag så stranden! Kommer mer bilder och info imorgon men nu måste jag sova.. Nattinatt

Shoppaholic

Den här helgen är det tax free i butikerna här, alltså momsfritt. Lovisa och jag drog därför iväg till ett shoppingcenter med en massa outletbutiker 45 minuter här ifrån. Fick med oss en hel del fina saker hem men vi kunde inte nöja oss så vi svängde in på två till shoppingcenter på vägen hem. Det var två nöjda tjejr som kom hem med händerna fulla av påsar efter en heldags shopping. Herregud jag har blivit en riktig shoppaholic.









Urban Outfitters - Polo Ralph Lauren - H&M - Tommy Hilfiger - Forever 21 - Saks Fifth Avenue - Vitamin World - Sephora (läppstift, ej med på bild)

Durham Bulls









Kvällen har spenderats på en baseballarena i grannstaden Durham. Hemma laget, Durham Bulls i blått förlorade men jag hejade på de röda i smyg.. Kände på mig att de skulle vinna. Ja, ungefär så var det. Det var inte alls för att de snygga killarna var i det laget eller för att en legend vid namn Sandberg var deras coach. Så kan man ju inte tänka. Hah.

Förstår inte varför vi inte har baseball i Sverige, det är en så mysig stämning. Åh lyckos mig, på onsdag ska vi dit igen! Då ska jag fånga en boll.

North Hills






Dagen: Vaknade med världens värk i magen, precis under revbenen. Usch aj! Skjutsade barnen till campen, chillade, tränade, stekte vid poolen. Hämtade barnen, läste med barnen, lekte i poolen med barnen.

Kvällen:
Åkte till North Hills där livemusik skulle spelas, oh no, vi kom precis när det slutat men gled runt lite bland allt folk i alla fall. Pratade med nådra och hade det mysigt. Drack min nya favoritdricka, en läsk som inte är så söt som de brukar + att den endast inehåller 10 calorier. Bara ett plus i kanten. För er som inte vet så är jag inten läskmänniska, dricker hellre vatten!

Helt okej dag ändå. Imorgon har vi varit här halva tiden, börjar längta hem efter alla även om jag gillar värmen och landet.. Tänker på er! Kom hit?

ADIDAS



webcambilder, sämst kvalité.

Linne: Adidas, secondhand |   Shorts: H&M |   Bh: Lindex

Alien?


Inviger mina nya saker






Skorna, shortsen, halsbandet och koftan är alla köpta här i USA. Jag gillar dem och tror de kommer användas flitigt hemma i Sverige. Vad tycker ni? Har jag gjort några bra köp?

Detta inlägg saknar rubrik


Kofta: Forever 21   |   Linne: Cubus   |   Shorts: H&M   |   Skor: Okänd butik, USA

It's perfekt



Vilken slappdag, har varit så rastlös att det bara krypt i kroppen. Känner mig lite dåsig, som om jag börjar bli sjuk, men det får vi verkligen hoppas att jag klarar mig ifrån. Dagan har ägnats åt film, ben & jerrys ätande och solandes vid poolen. Som vanligt. Till kvällen blev det ett restaurangbesök, sånt gör man ofta här vilket jag gillar. Idag blev det vietnamesisk mat, spännande att testa på lite nytt.

Min nya kamera kom även idag, provfotograferade lite i rummet nyss och jag är mer än nöjd. Ååh den är verkligen över förväntningarna. Perfekt!

Lite amerikansk humor till er där hemma


Har beställt en Canon S95


...bara för att ha en grym kamera även när jag inte har plats eller ork att bära med min stora systemkamera. Tänker den mest till vardags när en systemkamera inte känns läglig och för att dokumentera utgångar m.m. Passar på att köpa den i usa då den är 1500 kr billigare här.. Den är välkommen till min ägo.

Maroon 5


Härlig dag idag, har legat vid poolen och solat ett bra antal timmar. Underbart skönt! Och det är väl det vi gjort, förutom att sjutsa och hämta barnen på veckans camp som ligger i en förort till Raleigh. tar en halvtimme varje vända..

Lagade amerikanska pannkakor till kvällsmat, syrran och jag är ensamma hemma med Anton. De andra är och kollar på Maroon 5 i Charlotte. Jag är avis men vi har det bra vi med. Idag ska vi sova tidigt, så fort vi sett klart på den animerade filmen Robot. Min typ av humor helt klart. Ja.

New pair of shoes



Svårt att hålla fingrarna borta




En liten svart


Svart väska: Urban Outfitters |   Linne: Weekday |   Shorts: H&M |   Halsband: Forever 21 |   Skor: Usa

Lite amerikan style.. Basic även om jag borde tagit flipflops på fötterna för att efterleva den amerikanska stilen fullt ut. De är så kreativa när det gäller kläder. Not!

"Träningsbyxor" och linne eller t-shirt, det är så det ska vara här. Trist om ni frågar mig, men skönt en shoppingdag som denna. Accesoarerna gör ändå det enkla snyggt!

Uggla




Lite mer...





Värre än skyfall?

Den här dagen har varit helt sjuk när det kommer till väder. Inte så att det varit rekordvarmt igen utan det har regnat. Mycket! Det borde finnas ett värre ord än skyfall för jag har aldrig sett så mycket vatten komma på en och samma gång. Lovisa och jag åkte och shoppade, ställde bilen 10 meter ifrån ingången och var dyngsura efter att ha sprungit in. Då menar jag inte dyngsura utan DYNGSURA. You get it.

Var faktiskt i kyrkan imorse, Kelly och Anton hade uppvisning från music-camp och det hade de varvat med en gudstjänst. Jag är glad att jag inte går i kyrkan varje söndag men det var en upplevelse.

Bra dag ändå, skönt med en vilodag från solen. Att jag ens säger så.. Menar det ju inte.

AMEN JUSTE!! Firade ju syrran som fyllde 17 igår. Åt en god middag och till eferrätt hade Brenda köpt en jätte gullig tårta. Och god också. Nu vet ni, puss.